Βραβεύσεις


25 Ιουνίου 1931

 

 

Η Εταιρεία προς ενίσχυση των Ελληνικών Σπουδών στο Παρίσι βραβεύει το «Αρχείον Πόντου» με την απονομή του βραβείου «Κωνσταντίνου Ζάππα» και με την ευχή να συνεχίσει την έκδοσή του προς όφελος του Ελληνισμού του Πόντου και του πολιτισμού του και των Ελληνικών Σπουδών γενικότερα.

 

 


25 Μαρτίου 1932

 

 

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει το περιοδικό «Αρχείον Πόντου» για τη συμβολή του στην Επιστήμη

 

 


24 Μαρτίου 1937 και  30 Ιουλίου 1937

 

 

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τον 4ο και 5ο τόμο του «Αρχείου Πόντου» με τίτλο «Η Εκκλησία Τραπεζούντος» του Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρυσάνθου και απονέμει σ΄ αυτόν χρηματικό έπαθλο το οποίο προσφέρει στο ταμείο της Επιτροπής.

 

Στις 30 Ιουλίου του ίδιου έτους (1937) και η Εταιρεία των Ελληνικών Σπουδών στο Παρίσι βραβεύει το παραπάνω έργο και απονέμει το βραβείο «Ζάππα» στον συγγραφέα του έργου και πρόεδρο της Επιτροπής, Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο.

 

 


24 Μαρτίου 1953

 

 

Η Ακαδημία Αθηνών απονέμει τιμητική διάκριση (αργυρό μετάλλιο) στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Άνθιμο Α. Παπαδόπουλο για την μακροχρόνια εκπαιδευτική, επιστημονική και εθνική του δράση.

 

 


25 Μαρτίου 1960

 

 

Η Εστία Νέας Σμύρνης βραβεύει το περιοδικό «Αρχείον Πόντου» για την προσφορά του στη μελέτη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Το χρηματικό έπαθλο παρέλαβε ο γεν. γραμματέας της Επιτροπής Οδ. Λαμψίδης.